Termékeinkről bővebb információt a fenti menüpontok segítségével kaphat. vélemények, fórum, apróhirdetések

Fejlesztés

2015.09.06

Befejeződött a Zeus DC Power tápegységek fejlesztése, közben igény merült nagyobb teljesítményű, kompromisszum mentesebb tápegységre is, mely természetesen hagyományos analóg tápegység, nagyobb, nehezebb, drágább, hatásfoka gyengébb, viszont a hangja... Nos majd arról beszélnek azok akik kipróbálták. Bővebben hamarosan.

 

2015.06.18

Fejlesztés alatt, a nagyobb teljesítmény igényeket is kielegítő, Zeus DC Power tápegységek családja, többféle 10VDC-24VDC-ig, 2A-6A-ig, többféle igény kielégítésére, notebook-ok, médialejátszók, DAC-ok, külső perifériális eszközök, router-ek, switch-ek stb. táplálására. Szálhúzott alumínium ház és hűtőborda kiképzés, többrétegű vastag vezetőjű NYÁK, orig. japán alkatrészkészlet pl. Rubycon kondenzátorok a megbízható és hosszú élettartamú működésért, túlfeszültség és hőmegfutás elleni védelem (aktív PFC). High-End DC kábel és tápkábel kivezetés.

 

2015.05.04

Készülőben az új Iris One Ethernet kábel, mely új minőségi standard-ot állít ebben a kategóriában, speciális zajelnyomással rendelkező geometria, parazita rezgéseket hővé alakító külső kompozit szigetelés, 100%-os több szintű külső EMI/RFI zavarok elleni védelem. 

 

2015.03.29

Fejlesztés alatt az új USB kábelek csúcsa Argo One Reference kábel, "High Conductivity Coppers", rezgéselnyelő szigeteléssel és speciális külső kompozittal. Ultra alacsony jitter és vibrációs zajelnyomású geometriával a színezetlenebb hangzásért.

 

2015.03.27

Hangfalkábeleknél és a tápkábeleknél is az új,  Colossus Reference kábel család utolsó simításai vannak folyamatban és tesztelés alatt.

 

2015.03.22

Fejlesztés utolsó fázisában az új generációs Argo One Silver USB kábel, immáron nagytisztaságú színezüstből, ultra alacsony jitter és vibrációs zajelnyomású geometriával. 

 

2015.03.10

Megújul a Virgo (IC) sorozat csúcsa, fejlesztés alatt az új Virgo One , mely a kifutott Silver IV -et váltja és kifejezetten XLR kiépíthetőségre lesz fejlesztve.

Nagytisztáságú réz, rezgéselnyelő szigeteléssel és speciális külső kompozit borítással, ami az eddigi legszínezetlenebb semleges hangot adja és ami a legfontosabb, hogy ez az anyag az egész hangfrekvenciás sávban egyenletességet mutat, nem borítja fel a frekvencia balanszt, mint pl. az oly kedvelt és a legjobbak között számon tartott Teflon.

 

2015.03.01

Fejlesztés alatt az Iris HDMI kábel, méterre konfekcionálva és kiemelkedő ár/érték aránnyal.

 

2015.01.20

Szeretném érzékeltetni, hogy miért van drasztikus hatással a kábelekre a teljes értékű optimalizálás és miért nem lehetséges ezt normál otthoni használattal elérni. Vegyünk egy átlagos forráskészüléket, mely már az alább is említett 2V (RMS) csúcsszintű kimeneti jelet tud produkálni, egy ideális erősítőt alapul véve 10k ohm bemeneti impedanciával lezárva, 200uA (0,0002A) áram fog az összekötőkábelen közlekedni, ha maximális szintű jelet küldünk ki a forrás kimenetén egy bejárató lemezzel vagy mással. Normál zenehallgatásnál kisebb áram folyik át a kábelünkön, ezt ne feledjük.

Ha egy átlagos (új) kábelt veszünk alapul, akkor azt lehet tapasztalni, hogy 100-200 óra használat után már nem változik a hangja jelentősen, ha ezt az időt megszorozzuk az igénybevétellel, akkor kapunk egy 0,0002A x 200h = 0,04 (bejáródási értéket) mely természeteses fiktív és csak viszonyításként szolgál majd. Csak az életszerűség kedvéért, ha nem ideális erősítőt veszünk alapul, hanem egy reálisabb bemeneti impedanciát (47-50k ohm) akkor 50k ohm-al számolva, ez az érték csak (40uA) 0,00004A x 200h = 0,008 vagyis máris 1/5 értéknél járunk, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a bejáródási érték = idő, ötszöröződik! Nem véletlen tehát, hogy eltérő környezetben valakinek elég 50óra ahhoz, hogy a kábele már ne változzon, valakinek meg ehhez 200óra vagy még több is kell. A kábel optimalizás során ez az érték a hétköznapi használathoz viszonyítva 3000x-es, persze ez a szorzó 600x-tól fölfelé bármi lehet, mert a viszonyítási alap az életben változó, függ az erősítő bemeneti impedanciájától és a forrás kimeneti jelszintjének maximumától. A bejáratási időhöz még hozzá kell számolni az időt, ami normál esetben ritkán több napi pár óránál, kevesen hagyják 24órára a rendszert üzemben napokon keresztül, ráadásul, mint láthatjuk sokat nem is érne sajnos, mert a véglegeshez közeli állapot eléréséhez, nagyon sok időre lenne szükség. 

Akkor összegezve, egy 72órás optimalizálással egyenlő igénybevételt, otthoni környezetben, átlagos erősítővel, napi 24órás bejárató lemezzel való járatással 72h x 3.000 = 216.000h = 9.000 nap = 24,6 év. Ha csak zenehallgatással járatunk és napi 24 óra helyett csak 8 órával számolunk, stb-stb. akkor nem túlzás azt állítani, hogy a hétköznapi használattal a kábelek nem érik el a képességük maximális szintjét.

A hangfalkábeleket lehet teljesítmény szempontjából a legjobban optimalizálni, itt a sávszélesség az, ami korlátot állít a hangsugárzók miatt, illetve ha nagyon alacsony (40Hz alatti) frekvenciákat is használnánk (nyilván ez is hangsugárzótól függ), akkor csak nagyon kicsi teljesítményen tudnánk ezt megtenni valós környezetben. Tápkábeleknél megint csak az adott készülék áramfelvétele a meghatározó, itt frekvencia sávszélességről nem beszélhetünk, még is, a tápkábelekre ugyanolyan hatással van a bejáródás, mint a jelkábelekre.

 

2015.01.07

Új szolgáltatással kezdődik az újév, olvasható a híreknél. Nos kicsit bővebben...

A hatásmechanizmus nem ismert, illetve nincs elfogadott egységes elmélet, ami megmagyarázná miért is változik a használat során a kábelek hangja. Sok kábelhez van ajánlás bizonyos beégési időre, ami idő alatt elnyeri "végleges hangját" ezen idő alatt változhat is a hangja. De vajon miért nem változik több idő elteltével és tényleg ez a végleges hangja a kábelnek? Nos sajnos nem.

Az otthoni bejáratás során a kábel optimalizálódása többnyire elég sok tényező függvénye, annak mértéke és iránya, teljesen változó, hogy miért? Az ok kézenfekvő, minden vezetőt nagy energiaszinten és igen széles spektrumban kb. DC-100kHz-ig maximális kivezérlésen kellene otthon használni, könnyen belátható, hogy ez normál zenei anyagokkal nem lehetséges, arról nem is beszélve, hogy a készülékek nagy része nem is tudná produkálni akkor sem, ha készítenénk olyan "zenei" anyagot v. lemezt, ami tartalmaz ilyen széles spektrumot, gondoljunk csak a csöves erősítőkre például. 

Ami ugyanilyen fontos, az az energiaszint melynek mértéke meghatározza a vezetőre gyakorolt hatást, például összekötők esetében egy átlagos forrás kimenetet 2V RMS (csúcsszinten) nézve, egy ideálisan alacsony lezárással is csak pár száz mikroampert fog keresztül hajtani a kábelünkön, ha teljes kivezérlésen megy a zenei anyag! Digitális forrás esetében ez 0dB, mindenki látott már számítógépen grafikus frekvencia kijelzőt, nos ha a kis oszlopok mindegyike maximum van, akkor is csak az említett, igen csekélyke áram folyik át a kábelen. Zenei anyagoknál nyilván ennek is csak a töredéke. Hangsugárzó kábeleknél már lehetne megfelelő energiaszinten optimalizálni, de a sávszélesség miatt megint gondja lenne a hangsugárzóknak mélyfrekvenciákon, aki hallott már teljes kivezérlésen frekvencia sweepet 20Hz-20kHz között, az már 1W-on is igen hangos tud lenni a hangsugárzó érzékenységének függvényében, gondolhatjuk, mi történne DC-100kHz között több tíz watt tejlesítményen a hangsugárzónkkal, meg a lakókörnyezetünkkel (is). Tápkábeleknél, elosztóknál eleve a megfelelő frekvencia sávszélesség nincs meg (érthető okból 50Hz) még ha az energiaszint megoldható is lenne.

A megfelelően széles spektrumú frekvenciakorreláció optimalizáló hatása igen pregnáns, az általam használt "eljárás" szonikus eredménye:

- Megfogottabb és pontosabb lesz a mélytartomány, kiterjedtebb és hangszerszerűbb, közelíti a természetes hangszerhangokhoz.

- Középtartomány sokkal simább lesz, énekhangok karcossága csökken, itt is a természetesség irányába mutat a változás.

- Magastartomány érdessége eltűnik, ahol eddig tüntetett a jelenlétével, az ezután már a múlté. 

- Tér átláthatósága nagymértékben nőhet, sokkal mélyebb és csendesebb hangtérből szólalnak meg a hangszerek, effektusok.

- Lecsengések is természetesebbek lesznek, hosszabban hallhatóak ezáltal a térérzet megnövekszik.

Nehéz megfogalmazni és szétcincálni értelmezhető részekre a hatását, mert összességében a torzítások és az érdesség eltűnésével, nagyon sok pozitív auditív hatás keletkezik egyszerre, csendesebb lesz minden, sötétebb a hangszerek közötti tér, ezáltal önmagában már olyan természetesség következik be, amit nem lehet kábel vagy készülékcserével elérni. Nyilván a szonikus javulás mértéke a kábelektől és a rendszerünktől is függ, kipróbáltuk olcsóbb és high-end kábelekkel és rendszerekben is, az eredmény nagyon pozitív. Ami még fontos, hogy a kábelek hiányosságait nem pótolja, csupán a maximumot hozza ki belőlük! 

Ami nálam a hangminőség javulásának mérték jelzője, az a zenehallgatási kedv mértéke, amin nálam nagyon sokat hozott, nagyjából azt az érzetet hozta, mint amikor az ember éjszaka egyedül, csendben tud zenét hallgatni.

Egyelőre összekötők (RCA, XLR, digit BNC), hangfalkábel és tápkábelek valamint elosztókat tudok optimalizálni. De hamarosan bonyolultabb felépítésű kábeleket is (UTP, Firewire, USB stb.).

Kiszámoltam nagyjából, hogy egy átlagos napi 8 órás otthoni bejáratással, mondjuk egy Isotek vagy hasonló bejárató lemezzel, az összekötőnket és a hangfalkábelünket (tápkábelt nem tudjuk ezen a módon járatni), mennyi időre lenne szükségünk. Ha csak az időt és a teljesítményt veszem figyelembe, ami még elviselhető otthon, akkor nagyjából 10-30év közötti, hangsúlyoznám napi 8órás járatással, (nem zenehallgatással) kapna csak mennyiségileg olyan igénybevételt, mint amit egy ilyen "kezelés" alatt kap. Zenehallgatással ez nyilván ennek az időnek a többszöröse lenne és a hatás sokkal elmaradna minőségileg, a szűkebb frekvenciasáv és a kisebb jelszintek miatt. Így már számomra is érthetővé vált (eddig nem számolgattam ezt), hogy miért nem halljuk a kábelek hangjának folyamatos javulását az idő múlásával, azért mert ez még intenzív használat esetén is csak évtizedek alatt következne be, átlagos napi 1-2órás használat mellett pedig kijelenthető, hogy soha nem is fog.

Ami még nagyon sokat számított és érdemes megemlíteni, hogy több erre alkalmas gépet is kipróbáltam, márkák említése nélkül, nos igen csak nagy a szórás, az alig hallható változástól a jelentős hatásig, szóval az nem sem elég önmagában, ha rendelkezésre áll a nagyobb sávszélesség és teljesítmény, én sem tudom miért ne kérdezzétek.

 

2014.11.29

Már majdnem kész a HRC Zeus II tápkábel, Made in Japan nagytisztaságú ezüst/réz alapanyagból, speciális hőkezelésen és demagnetizáláson megy keresztül a gyárban, Air/Teflon dielektrikummal a legkisebb jeltorzulás érdekében. Az egész kábel H.R.C technologián alapul, a vezetők és a kábel struktúra rezonanciája szabályozott.

 

2014.08.10

Mint az a híreknél is olvasható, több fejlesztés is zajlik már hónapok óta, mely őszre fog előre láthatólag realizálódni. Itt kifejteném a részleteket, elsősorban az energia (táp) ellátás terén várható nagy változás, tápkábelek a felső kategóriában fogja érinteni, valamit az elosztót is.

A Hades Pro V Mk1 kivezetésre kerül, helyébe a Pro VI fog lépni. A módosítás a szerkezetét és a H.R.C technológia belépését a Pro vonal legmagasabb szintjére jelenti. Erre azért van szükség mert ebben a szegmensben már jobb ár/érték arány az elvárás. Az új Pro VI most magasabb szintet képvisel a jelenlegi H.R.C szériától, mely értelemszerűen magával hozta a H.R.C széria továbbfejlesztését is. H.R.C Zeus II lesz a csúcs kábel a H.R.C  vonalon, a Colossus fejlesztés alatt van, egyelőre még az nem lesz elérhető.

Lesz egy full ezüst Audioquest (Perfect Surface Silver) alapanyagból készült összekötőkábel is a kínálatban melyet a DIY részben a WEL Signature mintájára készítettem magamnak, amit nagyon sokan elkértek meghallgatni és kivétel nélkül mindenki elfogadta volna magáénak :) és konkrét kéréseket kaptam, hogy jó lenne ha elérhető lenne és az is lesz. A H.R.C Colossus összekötő is följebb lép egy kicsit Colossus II néven szerepel majd az új, hangilag közelebb lett hozva a legfelsőbb szinthez, így javult az ár/érték aránya. Hangfalkábeleknél is lesz majd egy új csúcs széria (de csak jövőre). Egyelőre ennyit előzetesben. 

 

2014.02.01

Az első Ethernet (UTP) kábel elkészült, előre láthatólag egy-két héten belül kipróbálható lesz, itt írtam párt sort ma az első tapasztalatokról. Két kategóriában lesz majd elérhető az előzetes tervek szerint, ez a most elkészült lesz a felsőkategóriás.

 

2014.01.21

Ethernet (UTP) kábel fejlesztése is folyamatban van, egyelőre csak egy "filter"-el kísérletezem, de kábellel egybe építve lesz majd kapható.

 

2013.12

A legújabb fejlesztésű H. R. C. tápkábelekből a szinergikus kábelrendszer kialakítása érdekében készült egy melegebb hangzású WARM változat is, mely sem anyagában sem felépítésében nem különbözik a normal H. R. C. tápkábelektől. Alapesetben egy rendszerbe legalább kettő vagy több tápkábelre van vagy lesz szükség, akkor ezzel a lehetőséggel a végleges tonális balansz könnyebben elérhető és ami fontosabb, ha bármikor egy rendszerelem változásával ez fölborul akkor könnyen orvosolható a helyes irányba anélkül, hogy egy teljesen más kábel korrelációját kellene bevinnünk a hangképbe. Mivel egymással hangi értelemben teljesen kompatibilisek, ugyanazokkal a hangszínekkel és hangi jellemzővel bírnak csak tonálisan különböznek kicsit.

 

2013.

Speciális rezgéscsillapítás és árnyékolás bevezetése Argo IV USB és Titan IV Mk1 hangsugárzókábelnél. 

A többutas geometria továbbfejlesztett változata majdnem egy éve érlelődik, Harmonic Resonance Conductor néven lehet majd megismerni mely fejlesztésből már például részben a Titan IV Mk2 hangfalkábelem is profitált. A H. R. C. megnevezés arra utalna leegyszerűsítve, hogy a vezetők a kábelben meghatározott rendszer alapján rezonálnak, melynek köszönhetően nagyon alacsony a torzítás és kiemelkedő a transzparencia, sok esetben ennek velejárója a középtartomány elvékonyodása, de ebben az esetben mégis megtartja testességét, a mélytartomány pedig teljes szubtartományban megszólal maradéktalanul. 

 

2012.

Többutas geometria bevezetése (Two Way- Three Way Geometry). A vezetők saját rezonanciáinak frekvenciafüggő széthangolása, gyorsabb impulzusátvitelt, tisztább és kiterjedtebb sávszéleket eredményezett a szokványos egyutas tömör, vagy sodrott felépítéshez képest, leginkább a litze szerkezethez lehetne hasonlítani, de a sok fölösleges szigetelőanyag nélkül, aminek áldásos hatása nyilvánvaló.