Termékeinkről bővebb információt a fenti menüpontok segítségével kaphat. vélemények, fórum, apróhirdetések

Hírek

2019.06.19

Szeptembertől lesz pár átalakítás, készülőben egy új honlap melyen már weben keresztül is lehetőség nyílik vásárlásra, rendelés leadásra, ez a honlap is marad és egyelőre párhuzamosan fut a kettő. Biztosan sokan láttátok, hogy lett egy facebook oldalam is, kérem minél többen jelöljetek ismerősnek :) az oldalon majd különféle tuningokról, fejlesztési érdekességekről stb. lehet majd olvasni, tervezem a publikus részletek megosztását. Próbálok segítséget nyújtani a kezdőknek, kicsit kiigazodni a zavarosban. Ha like-olod az oldalt akkor az értesítésekkel azonnali információt kaptok az esetleges akciókról, leértékelt használt termékekről stb. Meg próbálok minél több aktuális információt megosztani, jó zenéket, minőségi felvételeket ajánlani, bármi ami a zenehallgatással és reprodukálással kapcsolatos.2019.04.14

Sokan megtapasztaltuk már, hogy este vagy az éjszakai órákban amikor lecsökken a hálózat terhelése (is) és szennyezettsége, a zene mennyivel tisztább, erőteljesebb, nagyobb mikro és makro dinamikával jön át a rendszeren, de társasházakban a szomszédok vagy a család miatt ilyenkor már nem lehet túlságosan a lovak közé csapni :) és kiélvezni ezt. 

Egy másik ehhez kapcsolódó sokakat érintő probléma, hogy ha a hálózati frekvencia szinusz görbéje nem szimmetrikus. A 230VAC két félperiódusa azonos mértékű, de ellenkező irányú erőhatást fejt ki a hálózati trafóink vasmagjára, nos ha ez nem tökéletes (ritkán az) akkor a vasmagban ébredő erőhatások nem oltják ki egymást teljesen, az eredmény pedig a trafó zúgni kezd, hol erősebben hol halkabban az asszimmetria pillanatnyi mértékének megfelelően.

Ezt kiküszöbölni csak az áram újra generálásával lehet, ezen high-end eszközök meglehetősen drágák és vannak olyan tapasztalatok is ahol hosszú távon ezen drága eszközök sem váltak be, esetleg szóbajöhető alternatíva egy nagyméretű leválasztó trafó beiktatása a lácba, de ugye ő sem fogja szeretni a "DC szennyezett" áramot és bizony mivel >1KVA trafókról beszélünk még erőteljesebben jeletkezhet a probléma és a hang sem biztos, hogy jobb lesz, de drága az biztos, főleg ha bekapcsoláskor lerúgja mindig a kismegszakítónkat :) és emiatt még lágyindítót is kell elé kötni ami garantáltan nem tesz jót a hangnak.

Sokan kerestek már meg, hogy segítsek mert zúg az erősítő valamiért, de olyan megoldást szeretnék kínálni ami amellett, hogy megoldja ezt a problémát közben mást is csinál, minimum 3in1, ezért készítettem egy olyan komplex szűrő rendszert Hydra eXtreme Power Full Filter-t ami megoldást nyújthat a fent vázolt problémákra, teljesen szimmetrizálja a hálózati áramot és mellette egy carbon alapú összfrekvenciás szűrő egységet is kapott, mely mélyfrekvencián is kifejti hatását, így a magastartomány nagy hangerőn nem keményedik föl, nem lesz harsány, csak részletgazdag és finom, mélytartomány felbontása nő és pontosabb is lesz, középfrekvenciák (énekhangok) pedig jobban körvonalazódnak, szóló énekhangoknál "elsősorban ülős" érzés ;)

A legtöbb problémás hálózat DC szennyezettsége x10mV- pár 100mV között ingadozik, mindenkit érint csak nem mindenki hallja mert a készülékei trafói nem kényesek vagy a szennyezettség mértéke alacsony, de ettől még a negatív hatása jelentkezik. Még a modern-nek számító nem trafós, kapcsolózemű tápegységek (PC) is érzékeny erre a szennyezettségre. A készülék szonikus hatása nagyon hasonló az éjszakai zenehallgatás hatásához, megnövekszik a dinamika, jobban hallhatóak a nüanszok amitől teljesebb a zene, konkrétabb, élőbb, kézzelfoghatóbb a megszólalás, javul a felbontás.

Többféle kivitelben is kérhető lesz, lehet betápkábelként integrálni, egyik vége a fali konnektorba, másik vége az elosztóba C13 IEC. Ha van egy nagyon szeretett betápkábelünk és szeretnénk megtartani, akkor a bemenet C14 IEC aljzat, ide jön a betápkábel és a kimenet egy C13 IEC dugó amivel az elosztónkba tudunk csatlakozni. Vagy ha csak egy problémás készülék elé szeretnén betenni akkor az első verzióval gyakorlatilag tápkábel helyett is ezt megtehetjük. De egyedi kérésre ha kivitelezhető, bárhogyan elkészítem.2019.03.24

Immáron kettő éve jelent meg az új kábel generáció Next néven, mely két kisebb fejlesztési lépcsőt ért meg, Next+ és a legújabb Next Nano névvel. A Next minőségi irányát megtartva annak pozitív tulajdonságait tovább örökítve, egy teljesen új fejlesztési irány vette kezdetét az elmúlt év végén, melynek eredményeképpen egy új generációs tápkábellel fogok megjelenni hamarosan, mely nagyon jelentős fejlődési lépcsőnek ígérkezik. 

Legfőbb erényei a realisztikus és valósághű hangszer ábrázolás mind méreteiben mind dinamikájában. Színezetlen, nagy felbontású hangzás, mely az egész spekrumban minden frekvencián azonos dinamikai és lineáris frekvenciátvitellel bír, így bármilyen rendszerhez jól illeszthető és zeneileg műfajfüggetlen. Ilyen tulajdonságokkal bíró High-End tápkábelt szeretnék prezentálni. Amint meg lehet hallgatni fogjátok olvasni. :)2019.03.22

Készülőben egy új minőségi szintet képviselő hálózati szűrő egység.

Számos hifi rendszerben tapasztalható, hogy időnként vagy folyamatosan zúgnak, rezonálnak a készülékek hálózati transzformátorai. Ennek általában az az oka, hogy a hálózati bejövő tápfeszültség tökéletlensége okán az 50Hz-es sinus félhullám asszimetrikus, kissé elcsúszik fázisban egymástól és emiatt a trafók vasmagjában keletkező ellentétes irányú mágneses mező nem lesz egyforma mértékű (nem oltja ki tökéletesen egymást) így az elkezd rezegni, zúgni. 

Minden hálózatban jelen van kisebb nagyobb asszimetria, még abban az esetben is ha füllel nem érzékelünk a trafókból zajt, akkor is nemlineáris torzítások vannak jelen a trafóban aminek szonikus hatása negatív, zavarosabb, fátyolosabb és dinamikában szegényebb hangzás.

A magasabb zavaró frekvenciák sem maradnak szűrés nélkül, ezért kapott egy egyedi fejlesztésű nagyfrekvenciás EMI/RFI szűrést is, túlfeszültség ellene is védve van. Még zajlik a tesztfázis és a végső hangolás, használható lesz központi szűrőként elosztó előtt, vagy szeparáltan egy-egy készülék elé is be lehet majd iktatani.2019.02.16

Elkészült a tuning biztosíték magasabb minőségű darabja, Hydra Fuse Gold Ceramic már elérhető a nagyobb 6.3x32mm-es méretben is. High-end 100EUR+ kategóriával dinamikában, sávszélekben, tonalitásban versenyben.