Termékeinkről bővebb információt a fenti menüpontok segítségével kaphat. vélemények, fórum, apróhirdetések

Hírek

2019.12.06

Hamarosan új oldalon folytatom...https://audiokábel.hu/  Sok új fejlesztéssel és megújult kínálattal, a középkategória az eddigi felső kategória minőségi szintjére emelve, a felső kategória minősége pedig még följebb tornászva, készült egy új fémházas elosztó a Zeus Power Station méltó utóda.

Az oldal még  fejlesztés alatt áll!2019.10.06

Sok megkeresést kaptam, hogy mikor lesz belépőszintű IC kábel a kínálatban. Jelentem! :) Már megvásárolható az új Hydra Silver Line interconnect kábelem, illeszkedvén a Hydra Power és SPC sorozathoz. 99.9999% nagytisztaságú ezüstözött réz, polietilén szigeteléssel és 100% árnyékolással, Audiocrast Silver fém házas RCA dugókkal, Cardas 4% Silver ónnal forrasztva. A hangja színezetlen, rendkívül muzikális és kristálytiszta, légies hangzással.2019.09.10

H.R.C tápkábel a középkategóriában! Megjelent az első az Energy H.R.C power kábel a paletta középső szegmensében. Kivezetésre került a Hades Pro II, ezentúl új névvel de azonos áron egy szintlépést hoz hangban az eddigiekhez képest. 2019.06.19

Szeptembertől lesz pár átalakítás, készülőben egy új honlap melyen már weben keresztül is lehetőség nyílik vásárlásra, rendelés leadásra, ez a honlap is marad és egyelőre párhuzamosan fut a kettő. Biztosan sokan láttátok, hogy lett egy facebook oldalam is, kérem minél többen jelöljetek ismerősnek :) az oldalon majd különféle tuningokról, fejlesztési érdekességekről stb. lehet majd olvasni, tervezem a publikus részletek megosztását. Próbálok segítséget nyújtani a kezdőknek, kicsit kiigazodni a zavarosban. Ha like-olod az oldalt akkor az értesítésekkel azonnali információt kaptok az esetleges akciókról, leértékelt használt termékekről stb. Meg próbálok minél több aktuális információt megosztani, jó zenéket, minőségi felvételeket ajánlani, bármi ami a zenehallgatással és reprodukálással kapcsolatos.2019.04.14

Sokan megtapasztaltuk már, hogy este vagy az éjszakai órákban amikor lecsökken a hálózat terhelése (is) és szennyezettsége, a zene mennyivel tisztább, erőteljesebb, nagyobb mikro és makro dinamikával jön át a rendszeren, de társasházakban a szomszédok vagy a család miatt ilyenkor már nem lehet túlságosan a lovak közé csapni :) és kiélvezni ezt. 

Egy másik ehhez kapcsolódó sokakat érintő probléma, hogy ha a hálózati frekvencia szinusz görbéje nem szimmetrikus. A 230VAC két félperiódusa azonos mértékű, de ellenkező irányú erőhatást fejt ki a hálózati trafóink vasmagjára, nos ha ez nem tökéletes (ritkán az) akkor a vasmagban ébredő erőhatások nem oltják ki egymást teljesen, az eredmény pedig a trafó zúgni kezd, hol erősebben hol halkabban az asszimmetria pillanatnyi mértékének megfelelően.

Ezt kiküszöbölni csak az áram újra generálásával lehet, ezen high-end eszközök meglehetősen drágák és vannak olyan tapasztalatok is ahol hosszú távon ezen drága eszközök sem váltak be, esetleg szóbajöhető alternatíva egy nagyméretű leválasztó trafó beiktatása a lácba, de ugye ő sem fogja szeretni a "DC szennyezett" áramot és bizony mivel >1KVA trafókról beszélünk még erőteljesebben jeletkezhet a probléma és a hang sem biztos, hogy jobb lesz, de drága az biztos, főleg ha bekapcsoláskor lerúgja mindig a kismegszakítónkat :) és emiatt még lágyindítót is kell elé kötni ami garantáltan nem tesz jót a hangnak.

Sokan kerestek már meg, hogy segítsek mert zúg az erősítő valamiért, de olyan megoldást szeretnék kínálni ami amellett, hogy megoldja ezt a problémát közben mást is csinál, minimum 3in1, ezért készítettem egy olyan komplex szűrő rendszert Hydra eXtreme Power Full Filter-t ami megoldást nyújthat a fent vázolt problémákra, teljesen szimmetrizálja a hálózati áramot és mellette egy carbon alapú összfrekvenciás szűrő egységet is kapott, mely mélyfrekvencián is kifejti hatását, így a magastartomány nagy hangerőn nem keményedik föl, nem lesz harsány, csak részletgazdag és finom, mélytartomány felbontása nő és pontosabb is lesz, középfrekvenciák (énekhangok) pedig jobban körvonalazódnak, szóló énekhangoknál "elsősorban ülős" érzés ;)

A legtöbb problémás hálózat DC szennyezettsége x10mV- pár 100mV között ingadozik, mindenkit érint csak nem mindenki hallja mert a készülékei trafói nem kényesek vagy a szennyezettség mértéke alacsony, de ettől még a negatív hatása jelentkezik. Még a modern-nek számító nem trafós, kapcsolózemű tápegységek (PC) is érzékeny erre a szennyezettségre. A készülék szonikus hatása nagyon hasonló az éjszakai zenehallgatás hatásához, megnövekszik a dinamika, jobban hallhatóak a nüanszok amitől teljesebb a zene, konkrétabb, élőbb, kézzelfoghatóbb a megszólalás, javul a felbontás.

Többféle kivitelben is kérhető lesz, lehet betápkábelként integrálni, egyik vége a fali konnektorba, másik vége az elosztóba C13 IEC. Ha van egy nagyon szeretett betápkábelünk és szeretnénk megtartani, akkor a bemenet C14 IEC aljzat, ide jön a betápkábel és a kimenet egy C13 IEC dugó amivel az elosztónkba tudunk csatlakozni. Vagy ha csak egy problémás készülék elé szeretnén betenni akkor az első verzióval gyakorlatilag tápkábel helyett is ezt megtehetjük. De egyedi kérésre ha kivitelezhető, bárhogyan elkészítem.